0

Т рима кандидати са се регистрирали за частичните кметски избори тази неделя в септемврийското село Ветрен дол. Две адашки пък ще мерят сили за кметския стол в село Величково, община Пазарджик, също на 27 февруари.

Трима кандидати са се регистрирали за частичните кметски избори тази неделя в септемврийското село Ветрен дол. Две адашки пък ще мерят сили за кметския стол в село Величково, община Пазарджик, също на 27 февруари.

Във Ветрен дол жителите ще могат да избират между досегашния кмет Димитър Христосков, подкрепен от "Републиканци за България", който бе отстранен от поста заради това, че не е бил заличил фирмата си, сядайки на кметския стол.  

Александър Андреев и Нина Георгиева са другите двама претенденти, издигнати от инициативни комитети, като Андреев е подкрепен от ПП “Продължаваме промяната“ и БСП, а Георгиева е директор на местното училище. Мария Загарьова и Мария Благоева пък ще се борят за доверието на хората в село Величково.

Загарьова е издигната от ВМРО. Политическата организация участва и в редовните местни избори през есента на 2019 година в коалиция "Новото време", която подкрепи Тодор Попов за кметското място в Пазарджик и още 28 кандидати за кметове на села в общината. Срещу Загарьова застава Мария Благоева, издигната от "Демократична България-Обединение".