0

"Това, което сме обсъдили към този момент с Изпълнителния съвет на "Продължаваме промяната" е, че съставът ще бъде непроменен засега. Ние всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат. Не искам да говоря за още отделни министри, докато нямаме подкрепата на независими депутати, за които се надяваме да продължим да видим дали ще има такъв шанс и не ни се влиза в конкретика сега". Това коментира премиерът Кирил Петков за политическата обстановка в страната.  

"Ние ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори това са - Бойко Борисов, г-н Пеевски и ДПС, г-н Костадин Костадинов и Слави Трифонов, а Тошко Йорданов не може да направи и стъпка без Трифонов и за съжаление и с него няма да говорим, но с всички други сме готови да говорим. Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да ходят при хората, а не да отиват в няколко фирми, както беше досега опита от ИТН. Време е България да извоюва възможността за свободно правителство, което работи за хората", заяви още той.

"Борбата срещу мафията не е самоцел, тя е само инструмент, така че, като една богата държава, защото аз вярвам, че България е богата държава, средствата да се изразходват правилно, за да подобрят стандарта на живот на хората", посочи премиерът.

"Правителството е изпълнявало точно решенията на Народното събрание досега, ние не сме имали директен внос от България за Украйна, не знам какви са тези документи. Директен трансфер няма", каза Петков.

Коментарът на премиера идва след изказване на държавния глава Румен Радев, който заяви, че "в интервюто на Кирил Петков пред "Гардиън", той е признал, че България изнася оръжия за Украйна."