0

Н апрежението между ГЕРБ и МВР продължава да расте. Областният лидер на партията в Пловдив Георги Мараджиев и кмет на Стамболийски беше извикан на разпит в полицията. В районното бяха прибрани и 15 симпатизанти на ГЕРБ.

„След ареста на господин Борисов преди няколко дни, вие много добре знаете какво се случи, това нещо се повтаря по населени места на терен. Идеята е отстраняване на такива кметове, на областни координатори на ГЕРБ, обезсилване на политическата партия. Всички знаете, че явно предстоят предсрочни избори и по този начин да бъде обезглавена партия ГЕРБ”, отсече Мараджиев.

Той е извикан за разпит по сигнал, че на изборите миналата есен опитал да осуети акция на Икономическа полиция за купуване на гласове в магазин в пловдивското Ново село.

„Да се страхувам от арести? Че той Борисов не се страхува от арести, аз за какво да се страхувам? Страхувам се от нещо друго. Страхувам се от това, че по някакъв начин всички тези събития, които стават, водят към една полицейщина, към една полицейска държава”, категоричен е пловдивският лидер на ГЕРБ.

Срещу Мараджиев няма повдигнато обвинение, съобщиха за NOVA от МВР. В писмена позиция допълниха, че разпитът е по започнала проверка на Районната прокуратура.