0

К оалицията е единна и вот на недоверие няма да мине. Това заяви пред БНР депутатът от ПП Милен Матев. 

Коалицията е единна и вот на недоверие няма да мине. Това заяви пред БНР депутатът от ПП Милен Матев. 

"Изглеждащото доскоро немислимо, се случи. Хората разбраха, че вече няма недосегаеми и няма никой над закона. Това беше обещано от ПП и с този мандат избирателите ни изпратиха във властта. Според много от нашите гласоподаватели тези арести и процесуално-следствени действия, които бяха извършени, са доста закъснели.“, коментира той по повод арестите и освобождаването на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

По думите му подобно нареждане няма как да бъде дадено от министър-председателя, защото процесуално-следствените действия на МВР са започнали преди срещата, на която той е разпитан.

„Българската прокуратура показа, че по всякакъв начин замита под килима доказателствата, които се събират в следствието.“, каза той. Матеев вижда още „жалко и дребнаво заяждане за това има ли три листа хартия в преписката или няма“. Според него прокуратурата показа, че като че ли взема страна. "Явно българската прокуратура търси всякакъв повод да издигне чадър над задържаните  лица, а не да търси обективната истина по случая.“, каза той. По думите му съдебната реформа минаване през отстраняване на главния прокурор.