0

Н е е ли ясно как ще гласува на вота за недоверие парламентарната група на "Има такъв народ". Ние свалихме доверието от това правителство, излязохме от коалицията, какъв по-голям жест трябва да направим, за да се знае как ще гласуваме. Това коментира на влизане в Народното събрание председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

На въпрос дали е продължил натиска към депутатите на партията, той отговори "да". "Имам в телефона скрийншотове на SMS-ите на министър-председателя, без да броим обажданията, които лично прави на наши депутати. Аз съм говорил с трима и на трима се е обаждал със сигурност", разказа Йорданов.

"Даже в момента имат нова тактика, звънят на техни приятели, защото някои от колегите спряха да му вдигат на Кирил Петков и той започва през други хора да ги тормози. Жалка работа", заяви той.

"Убеден съм със сигурност, че аз ще гласувам против кабинета, надявам се, че и останалите депутати ще гласуват както сме се разбрали и както заедно сме взели това решение, то не им е наложено. Новопокръстените от друга вяра са най-големите фанатици", заяви накрая Тошко Йорданов.

Преди дни Йорданов отново разкри, че премиерът е пращал SMS-и на техни депутати и във връзка с гласуването срещу председателя на НС Никола Минчев.