0

П родължава спорът между МВР и прокуратурата изпратени ли са били от Главна дирекция "Национална полиция" в държавното обвинение проекти на постановления за привличането като обвиняеми на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севдалина Арнаудова.

Продължава спорът между МВР и прокуратурата изпратени ли са били от Главна дирекция "Национална полиция" в държавното обвинение проекти на постановления за привличането като обвиняеми на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севдалина Арнаудова.

На късния вечерен брифинг на прокуратурата на 18 март т.г., след излизането от ареста на тримата, прокуратурата съобщи, че в папките по делото не е имало проекти на постановления за повдигането на обвинение спрямо тях.

Два часа след това премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков дадоха извънреден брифинг, на който съобщиха, че по делото е имало такива документи. Министър Рашков дори показа три проекта на постановления. На въпрос защо са без номера, обясни, че това са копия на изпратените в прокуратурата.

Днес от пресцентъра на държавното обвинение публикуваха на фейсбук страницата си следното: "За среднощния брифинг на премиера и вътрешния му министър – чиста политика.
И нещо сериозно. Единствената тема в него, която има юридически характер и се нуждае от пояснение – твърденията за изпратени постановления за привличане на обвиняеми лица, пък били и те без подпис, входящ номер и прочие, защото били „копия“.
На снимките виждате официалните описи на постъпилите от ГД „Национална полиция“ в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно производство спрямо три политически лица.
Къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем?".

Към поста са прикачени 4 снимки на описите на внесените томове с доказателства.