0

П рокуратурата може да ни изненада и да добави в списъка някои бивши управляващи. С тези думи вътрешният министър Бойко Рашков коментира списъка на премиера Кирил Петков, който предостави на държавното обвинение. 

На Рашков все още не му е докладвано списъкът с 19 имена. „Тези имена, които бяха публикувани, в голяма степен са ни известни”, коментира той.

„Нека първо да дойдат имената, които се очаква да получим от прокуратурата, защото разследването или проверката е извършена или ще се извърши от органите на МВР. Нека видим какво ще ни прати прокуратурата - може тя да добави някои имена, например от бившите управляващи. Може да ни изненадат с подобен случай и ние веднага ще се заловим с него", допълни Рашков.

„Във връзка с обявените по закона „Магнитски”. Може би повечето от вас знаят, че едно от лицата, което непрекъснато и неотменно стои до ръководителя на ДПС в българския парламент, се е освободило от своето имущество своевременно, така че то да не попадне под въздействието на „Магнитски” и българската държава да бъде в невъзможност да предприеме каквито и да било действия”, посочи силовият министър.

„Друго от лицата, преди обявяването му по закона „Магнитски”, беше инсталирано от Бойко Борисов, неговия кабинет и парламентарното му мнозинство в Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства в качеството му на зам.-председател. Той много бързо се освободи от поста, който заемаше там”, добави Рашков.

„Едно от тези лица се намира в Дубай и се води разследване в прокуратурата. Но какъв е ефектът от това разследване по отношение, на което цялата българска общественост ежедневно беше информирана с колко се увеличава броят на повдигнатите обвинения срещу него - сега са 19, и какъв е ефектът от това разследване - ние нямаме никаква информация”, заяви той.

Министърът уточни, че ако прокуратурата възложи на МВР да продължи разследването, силовото ведомство ще се заеме. „Но тя като че ли се старае подобни горещи картофи да държи при себе си. По този въпрос и за това разследване на прокуратурата не мога да кажа нищо”, добави Рашков.

Прокуратурата проверява всички 19 лица, дадени от премиера Кирил Петков

Кирил Петков занесе списък с 19 имена в прокуратурата, сред тях и това на Маджо