0

М аксимална ,  8-годишна ефективна присъда постанови състав на районния съд в Казанлък  по дело за блудство.

Максимална ,  8-годишна ефективна присъда постанови състав на районния съд в Казанлък  по дело за блудство.

Случаят е от лятото на 2018-а година, когато наскоро излязъл от затвора след изтърпяна присъда за друго престъпление 35-годишен мъглижанин на два пъти посегнал на непълнолетно, 16-годишно момиче с което бил в близки родствени отношения. Блудствените действия били извършени в жилището на И.Д. и в гориста местност, където малката била принудена със закани да отиде на 27 юли.

Перверзникът така и не стигнал до полов акт с жертвата си, тя обаче споделила с родителите си случилото се с „чичкото“.

Извършителят е бил задържан месец по-късно тъй като напуснал страната.Съдът е уважил предявения частен иск от пострадалата в размер на 5 000 лв. Осъденият не признава вината си и ще обжалва наложеното му наказание пред състав на старозагорския окръжен съд.

За аналогично престъпление , осъществено почти по същото време /на13 юни и 8 юли 2018-а година пак в Мъглиж/ наскоро съдът в Казанлък постанови 6 години за затвор за 37-годишният мъглижанин Пеньо Манолов.Напусналият затвора през декември 2017-а рецидивист застана пред Темида по обвинение в опит да изнасили след нанесен побой 24-годишна своя съгражданка и 19-годишната й племенница.

И двата опита останали недовършени по независещи от мераклията причини.