0

В ърховния административен съд прекрати правомощията на кмета на Община Разлог Красимир Герчев заради конфликт на интереси, съобщава БНТ, като това е потвърдил и самият Герчев. Той определя решението като целенасочено и политическо.

Върховния административен съд прекрати правомощията на кмета на Община Разлог Красимир Герчев заради конфликт на интереси, съобщава БНТ, като това е потвърдил и самият Герчев. Той определя решението като целенасочено и политическо.

Мотивът за взетото решението от Върховните магистрати е, че през 2020 година, докато е изпълнявал функциите си на кмет на общината, Герчев се е самоназначил за ръководител на проект за саниране на сградата на Техникума по механизация на селското стопанство в Разлог, за което е получил и възнаграждение.

Оттук нататък следва Общинската избирателна комисия в Разлог на свое заседание да вземе решение за неговото отстраняване от длъжността кмет и Общинският съвет в Разлог да назначи негов заместник. До тогава Герчев ще изпълнява своите функции.