0

Т рябва да се даде шанс на правителство на малцинството. Това призова пред bTV вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Според нея това е необходимо, за да се приеме актуализацията на бюджета.

„Това е задача номер едно, ако сме отговорни хора. Малко да свалят емоциите колегите. Ако това не се случи като актуализация на бюджета, ще изправим хората пред огромен проблем. Усвояването на тези средства върви със сериозните реформи които нашето правителство обеща да изпълни“, смята шефката на БСП.

„Другият път е предсрочните избори. Ще оставим всички тези хора без подкрепа в кризата - няма да има увеличение на пенсии, няма да има за деца, за майки, за земеделски производители, редица предприятия ще фалират и ще се увеличи безработицата", изтъкна Нинова и допълни, че това е дългосрочен риск за България.

„Чакат ни трудни месеци зимата. Ще изпратим страната в безпътица и хаос“, категорична е тя.

На въпрос от кога са обтегнати отношенията между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“, тя отговори: „Не съм усещала, че ще напуснат, но имаше напрежение. То започна по-силно да се усеща след обсъждането на кандидатурата за БНБ. След това нещо се счупи в отношенията между колегите“.