0

П резидентът Румен Радев и представителите на неговия екип, участвали в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, се самоизолираха, съобщиха от президентството. Всички са в добро здраве. Предприети са мерки за нормалното функциониране на президентската институция. По-рано и премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова се изолираха. 

Причината е, че те са контактни на председателя на парламента Никола Минчев, който вчера даде положителна проба за коронавирус след Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Той се почувствал зле след заседанието. Тестът му за ковид се оказал положителен. През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно според правилника на Народното събрание.

Очаква се Столичната здравна служба да реши дали да постави под карантина и другите участници в КСНС при президента като контактни. В момента всеки, стоял в затворено помещение повече от 15 минути с доказано заразен, е контактен, а карантината за него е с продължителност 10 дни. Пред БТА д-р Данчо Пенчев потвърди, че законът ще бъде спазен и участниците в КСНС ще бъдат поставени под карантина.