0

М инистърът на културата Атанас Атанасов пусна видеоселфи от кабинета си, което взриви мрежата.

Във видеото, на фона на класическа музика, той благодари на всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. Атанасов снима министерския си кабинет, гледката от прозореца, както и себе си, след което благодари и намига с усмивка.

"Благодаря на всички, които ми писаха за рождения ден! Нямате представа колко ме зарадвахте, колко надежда и кураж ми дадохте. Знам, че ме няма от известно време, има много какво да ви споделя и обещавам, че много скоро ще го направя и ще продължа да го правя оттук нататък. Така че, скъпи приятели, до скоро. Щастлив петък, щастлив уикенд и ще се видим", казва в благодарственото видео Атанасов, който на 3 април чукна 32 години.

Клипът, който министърът е качил във фейсбук профила си, вече е събрал над 800 лайка и бързо обиколи социалните мрежи, като предизвика вълна от майтапи и възмущение. Коментари за министерското селфи светкавично се появиха на стените на политическите му опоненти, както и на представителите на гилдията. 

Зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов дори заподозря, че Атанасов се е надишал, напушил или въобще почерпил с някакви вещества. Това е очевидно за всеки, който гледа клипа, пуснат от него в социалните мрежи, коментира пред бТВ Митов. Съпартиецът му Костадин Ангелов пък се разтревожи, че Атанасов може да си навлече гнева на премиера. "Жалко за културата, жалко и за министъра на културата. Дано не яде утре бой от Кирил", написа бившият здравен министър във фейсбук.

Актьорът Филип Аврамов пък реагира далеч по-креативно като засне пародийна видеокартичка. "Благодаря на всички, които управляват българската култура. Нямам представа какво възнамерявате да правите. Знам, че ви няма от известно време тук, но имам какво да ви споделя. Обещавам, че много ще ми втръ.... кхм... втръсне, хахаха, ако не увеличите средствата за култура... оттук нататък. Скъпи приятели, желая ви щастлив петък, щастлив уикенд и щастлив мандат. Доскоро!", каза в своя скеч актьорът. С видеопародия се включи и колегата му Веселин Плачков.  

Оперната певица Дарина Такова призова за спешна рокада: "Разкарайте Наско спешно, защото аз, която се борих за вас, потъвам в земята от срам, както и всички творци, свързани с културата в тази клета държава, които СМЕ фактор с принос за нея, но вие тези работи не ги разбирате и хич не ви пука! С целия респект и подкрепа за напрежението, в което управлявате...", написа тя във фейсбук. 

Възмущение изрази и режисьорът Виктор Божинов: "Кукуригууууу.... Гледах едно видео..."Министър на прозорец"!!! Щеше да има "работна група" за киното - ЛЪЖА!!! Щеше да има чуване за Авторското право - ГЛУХОТА!!! Подигравка!!! Културата е в поза партер щом всички можем да понесем това "нещо" и това отношение! Амин! Просто ОСТАВКА!!!".