0

Н а пореден протест заради републикански път в отчайващо състояние ще излязат в понеделник жителите на гълъбовското село Обручище.

На пореден протест заради републикански път в отчайващо състояние ще излязат в понеделник жителите на гълъбовското село Обручище.

От инициативния комитет начело с бившия зам. шеф на държавното „Мини Марица изток“ ЕАД-Раднево инж. Тенчо Кайряков уточняват, че  хората ще блокират от 6,00 часа заранта в понеделник отсечка от път III – 5504, част от републиканската пътна мрежа между  Гълъбово  и селата Обручище ,Медникарово, Искрица и. Мъдрец. От там припомнят, че многократно са били  изпращани сигнали от кмета на селото до Областен управител, МРРБ, МТСП, АПИ и кого ли не , както и че са излизали на протести, които са спирани заради поредни обещания да бъдат взети някакви перки за подобряване на пътя, по който всекидневно пътуват стотици тежки автомобили и автобуси, превозващи работещите в рудник „Трояново 3“ и ТЕЦ „Контур Глобал“. Последният им протест е бил през м.г., тогава им обещали че ремонтите ще станат през 2022-а, но това така и не се случило. „Не искаме ново „Своге“ или „Струма“!, коментира инж. Кайряков, председател на ИК „Обручище завинаги“.