0

В асил Божков „в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина,
че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“. Това коментира пред БТВ ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Васил Божков „в рамките на това производство не е разпитан, тъй като са налице процесуални пречки пред това. Не мога да потвърдя, че е дал показания пред Европейската прокуратура. Не съм говорител на Европейската прокуратура. Аз твърдя само и не само твърдя, аз съм убедена, че по нашето дело той не е давал никакви показания, никакви обяснения в никакво качество поради простата причина,
че е налице процесуална пречка за това НПК не позволява това да бъде извършвано чрез социалните медии“. Това коментира пред БТВ ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Маджарова е категорична, че именно прокуратурата е разкрила ощетяването на хазната с 550 милиона лева, като е възложила проверката на АДФИ и „тази щета е установена в резултат единствено и само на активните действия на наблюдаващите прокурори по слабото разследване“. Благодарение на действията на прокуратурата е прекратено съществуването на Комисията по хазарта. По думите ѝ се „работи по всички линии“ на разследването и вече има много повдигнати обвинения.

Що се отнася до това дали такава дупка в бюджета може да остане незабелязана от тогавашния финансов министър Владислав Горанов,тя заяви, че „това няма да го коментирам сега, тъй като доказателства по делото не е редно да се изнасят чрез медиите“. По думите ѝ „всичко е възможно“ и да бъдат привлечени като обвиняеми хора, които са заемали висши държавни постове.