0

Н яма да коментирам политически изказвания, че случващото се е тест към прокуратурата, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Няма да коментирам политически изказвания, че случващото се е тест към прокуратурата, заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов пред Нова телевизия.

"Всеки казус за нас е важен и работим с него според българското законодателство.  Към момента никой не знае кой ще разследва това производство, от чия компетентност ще е - на Европейската прокуратура или на българската", заяви Милева.

Тя повтори, че ако съобщението на МВР от снощи за разследване по 120 сигнали до европрокуратурата в вярно, тя трябва да води разследването.

В коментар на съобщението на европрокуратурата, че срещата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши с българския главен прокурор Иван Гешев е била от вежливост Милева каза: "Мислим от наша страна, че срещата между двамата беше много позитивна."