0

У крайна трябва да бъде подпомогната по всякакъв начин – включително с оръжие. Това написа в профила си във "Фейсбук" Слави Трифонов. "Да им даваме в момента само бронежилетки е абсолютно измъкване и всъщност не заемане на никаква позиция", изтъква той.

"Нали е време разделно – всеки трябва да си заеме позицията и да има силата да носи отговорност за действията си. Това важи най-вече за депутатите в българския парламент, депутатите от всички парламентарни групи, включително от групата на „Има такъв народ“, казва лидерът на ИТН.

Трифонов напомня, че неговата позиция винаги е била срещу руските действия срещу Украйна, която по думите му е "самостоятелна суверенна държава, нападната в разрез с всякакви международни договори.

Припомняме, че днес външният министър на Украйна Дмитри Кулеба заяви, че аргументите срещу военна помощ изглеждат рационални, но са лицемерни. От своя страна депутатите от ПП и ДБ обещаха подкрепа на воюващата Украйна, въпреки че и днес проектът за изпращане на оръжия не влезе в пленарна зала. Но от БСП са готови да излязат от коалицията, ако България изпрати военна помощ за Украйна. От левицата заплашиха, че е възможно да се стигне и до предсрочни избори.