0

П редседателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с искане за проверка на негови действия, които според твърдения на премиера Кирил Петков, "навеждали на извод за извършено престъпление". Това съобщиха пред Нова телевизия от пресслужбата на антикорупционната комисия.

Става дума за изказване на министър-председателя пред Би Ти Ви. Петков каза, че има последствия от изнесената от Цацаров класифицирана информация и случаят вероятно ще бъде предаден на Прокуратурата. 

От КПКОНПИ казаха още, че Цацаров е обжалвал акта за отнемане на допуска му до класифицирана информация пред ДКСИ.

По-рано днес той подаде оставка като шеф на КПКОНПИ. Документът е бил депозиран тази сутрин в деловодството на Народното събрание.

Припомняме, че Цацаров обяви намерението си да се откаже от поста миналия четвъртък. Ден по-късно премиерът Кирил Петков обяви, че той е с отнет достъп до класифицирана информация. В позиция Цацаров изрази мнение, че това е станало след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на агенцията от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.