0

Л идерът на политическа партия „Възраждане“ Костадин Костадинов се зае да брани лично рапъра Буч от бившия му колега от „Ъпсурт“ Ицо Хазарта, който понастоящем също е депутат.
Политикът шерна на стената си във Фейсбук новата песен на Буч „Христоматия“, която описва драмите между музикантите. 

Чалга

„Отдавна не се бях смял толкова на рап парче, пусках си го няколко пъти един след друг :) Буч е майстор на политическата сатира, признавам го, парчето е уникално! И да не забравя - специален поздрав за Ицо Комара :)“, пише политикът към видеото. С пускането му Буч публикува в страницата си в социалната мрежа писмо до почитателите на „Ъпсурт“, в което разкри тайни от кухнята на взаимоотношенията им – че е взимал пари от общата им фирма и не ги е връщал, че е слушал сръбска чалга, преди да почне да рапира, че се е записал за студент, за да не ходи в казармата, и какво ли още не.

„Добре е, че сте помогнали на Буч, г-н Костадинов. През двайсетте години, в които изхранвах него и семейството му, той не беше така активен. Вярвам, че сте си допаднали, понеже и по характер доста си приличате“, коментира в публикацията на председателя на „Възраждане“ самият Ицо Хазарта. 

Ицо Хазарта и Буч от времето, когато излизаха заедно на сцената като Ъпсурт.

 Ицо Хазарта и Буч от времето, когато излизаха заедно на сцената като Ъпсурт.

Жест

Това не е първото спречкване между Костадинов и Христо Петров, както се нарича по лична карта рапърът депутат. В края на февруари звездата от „Ъпсурт“ показал среден пръст на колегата си в парламента, докато Костадинов говорил против общата декларация на НС за Украйна от трибуната. За това сигнализира депутатът от „Възраждане“ Искра Михайлова, която поиска от председателя на Народното събрание Никола Минчев да направи забележка на Хазарта. По думите на Михайлова неприличният жест не отива не само на Народното събрание, но въобще и на възпитанието, което трябва да показва всеки народен представител. „Не помня името на колегата, показал неприличния жест, но знам, че е по-известен като Ицо Хазарта“, иронично уточни Искра Михайлова. 

Наркотици

Първият им сблъсък бе за протеста, който Костадинов организира пред Народното събрание срещу неефективните мерки за коронавируса. Тогава Ицо Хазарта нарече присъствалите „шепа нещастни фашисти“, заради което лидерът на „Възраждане“ обяви, че ще му заведе колективен съдебен иск. „Здравейте, г-н Костадинов! Вчера останах до края на работния ден, след което си тръгнах - сам и пеша, както правя обикновено. Фашисти сред протестиращите не видях. Струва ми се, че видях няколко ваксинирани фашисти - първо бяха вътре в парламента, после излязоха отвън. Имало и още един, но бил под карантина", заяви музикантът. "Г-н Хазарта, благодаря ви за пояснението. Подсетихте ме за нещо - трябва да въведем тестове за алкохол и наркотици за депутатите. Сигурен съм, че ако издържите тези тестове, те ще ви помогнат повече да не виждате ваксинирани фашисти, поне на работното си място", отвърна му Костадинов.