0

Р одилка, която е била хоспитализирана в областната държавна болница в Пазарджик, е починала вследствие на усложнения от COVID-19. Това съобщиха от местната Регионална здравна инспекция. Става въпрос за 20-годишна жена от село Мало Конаре от ромски произход. Била е с диабет. Бебето е живо и здраво. Тя е била с положителен PCR-тест. 

Родилка, която е била хоспитализирана в областната държавна болница в Пазарджик, е починала вследствие на усложнения от COVID-19. Това съобщиха от местната Регионална здравна инспекция. Става въпрос за 20-годишна жена от село Мало Конаре от ромски произход. Била е с диабет. Бебето е живо и здраво. Тя е била с положителен PCR-тест. 

Починали са още 9 души, 5 жени и 4 мъже. Шест от тях са с придружаващи заболявания. РЗИ - Пазарджик изказва съболезнования на близките на починалите. 

Инспекцията  информира за 98 положителни за COVID-19 лица от вчера в областта. 5 новозаразени ще прекарат карантината си в други области на страната, с тях общият брой става 103. Настанените в болнични заведения са 20. От новорегистрираните 12 лица са ваксинирани, 7 със завършен имунизационен статус.

Новите случаи са на възраст от под една година до 87 години. Детето под 1 година е хоспитализирано в МБАЛ - Пазарджик. Разпределени по пол са: 55 жени и 43 мъже. Ученици – 4, учител – 3, медицински специалисти – 1.

Поставени дози ваксини 78 990, лица със завършен имунизационен статус 41 811, поставени бустерни дози 595.

Продължава работата на изнесения ваксинационен кабинет на РЗИ Пазарджик, ситуиран на територията на магазин „Технополис“ – град Пазарджик, през почивните дни. Работното време на кабинета е от 10. 00 ч. до 16.00 ч.