0

С толичният кмет Йорданка Фандъкова поиска от директора на СДВР завишаване на контрола за шофиране с превишена скорост и за редовност на документите на водачите на територията на столицата, съобщава DarikNews.bg. 

Обзорните камери за видеонаблюдение на Столична община, разположени в обхвата на кръстовището на бул.  „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“, са регистрирали тежкия пътнотранспортен инцидент, който се случи на 5 юли след 23 ч. Записите ще бъдат предоставени на СДВР, за да подпомогнат разследването, уверяват от общината. „Метрополитен“ оценява нанесените щети върху асансьора на метростанция „Европейски съюз“. Предстои да бъдат направени експертизи, както на конструкцията, така и на самото съоръжение. 

На 5 юли, около 23:00 часа, шофьор премина с висока скорост на червен светофар и удари таксиметрова кола, а след това се заби в асансьор към метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата на шофьора се разцепва на две половина, едната от които удря и убива на място две млади жени - на 22 и на 26 години.  Шофьорът бяга от мястото на инцидента и е обявен за общодържавно издирване. Той е криминално проявен, с отнета шофьорска книжка, с над 50 пътни нарушения, включително и с наркотици.