0

З ависима от наркотици жителка на старозагорското село Горно Ботево застана пред Темида заради кражба на музикална уредба от каравана в Града на липите и опит да източи две кредитни карти.

Зависима от наркотици жителка на старозагорското село Горно Ботево застана пред Темида заради кражба на музикална уредба от каравана в Града на липите и опит да източи две кредитни карти.

Музикалната уредба на стойност около 450 лв вече съдената за посегателство над чужди вещи Гинка К. задигнала през нощта на 29 август м.г., като заедно със старичкия компютър и тонколоните прибрала и чантичка с лични документи, шофьорска книжка и банкови пластики.

45-годишната наркоманка пробвали да продаде плячката, но така и не намерила купувач. Дни след кражбата , на 6 септември Гинка решила да се възползва от пластиките като за целта използвала АТМ-устройство в близост до игрална зала. Собственикът обаче междувременно бил подал сигнал и банката блокирала транзаакциите поради които източването на парите е било осуетено.Часове след сигнала за неуспешното теглени жената е била установена и задържана от служители на МВР, при обиска в квартиратата й се открити и иззети похитените вещи и документи. На 4 март състав на старозагорския окръжен съд е одобрил споразумение по силата на което горноботевката е осъдена на 3 месеца затвор при отложено изпълнение на наказанието за 3 години. През следващите 6 месеца Гинка К. ще има периодични срещи с пробационен служител. За сравнително леката присъда е спомогнал фактът, че преди още делото да влезе в съда откраднатите вещи за били върнати на собственика, а и от последната присъда на жената са изминали 13 години.