0

П редставители на фирма за изграждане на система за споделено ползване на електрически скутери се срещнаха с общинското ръководство, за да представят възможностите за създаване на такава система във Велинград. Тя вече функционира в шест областни центъра – София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Габрово с общо около 1500 скутера, а в световен мащаб над 200 града се възползват от този алтернативен транспорт.

Представители на фирма за изграждане на система за споделено ползване на електрически скутери се срещнаха с общинското ръководство, за да представят възможностите за създаване на такава система във Велинград. Тя вече функционира в шест областни центъра – София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Габрово с общо около 1500 скутера, а в световен мащаб над 200 града се възползват от този алтернативен транспорт.

Фирмата е направила проучване за Велинград и първоначално ще бъдат пуснати в употреба 100 тротинетки, които ще се движат в рамките на града.

Заместник-кметът Атанас Палигоров изрази подкрепата си за подобна частна инвестиция, тъй като електрическите скутери са екологичен транспорт и алтернатива за придвижване за жителите и гостите на Велинград до всички точки на града.

Заместник-кметът Светла Томова също приветства изграждането на системата, но подчерта, че трябва да бъдат спазени всички административни процедури и закони за разположението и движението на скутерите, така че да бъде подсигурена безопасността.