0

С игнал за завъртял се на платното товарен автомобил с турска регистрацияв района на 74-и километър по посока за Бургас е получен рано сутринта. Няма данни за пострадали хора и нанесени щети. Тъй като камионът с ремарке беше направил непроходимо цялото платно на аутобана, се наложи пренасочване на движението през обходен маршрут до неговото изтегляне, обясни говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Сигнал за завъртял се на платното товарен автомобил с турска регистрацияв района на 74-и километър по посока за Бургас е получен рано сутринта. Няма данни за пострадали хора и нанесени щети. Тъй като камионът с ремарке беше направил непроходимо цялото платно на аутобана, се наложи пренасочване на движението през обходен маршрут до неговото изтегляне, обясни говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Около 08.00ч. движението бе възстановено по цялата автомагистрала. Днес сутринта са регистрирани още две пътно-транспортни произшествия. Едното е в района на пътя Панагюрище-Пазарджик в близост до разклона за село Сбор, а другото между селата Дебращица и Црънча. На място са изпратени екипи на пътна полиция, районните управления, пожарната и Спешна помощ. Пострадалите са транспортирани за прегледи в МБАЛ-Пазарджик. Изясняват се причините довели до възникването на катастрофите.

През нощта на територията на почти цялата област паднаха валежи от сняг. Това създаде предпоставки за наличие на неголяма снежна покривка по пътната мрежа, а в някои високи части при ниски температури и условия за образуване на лед. На автопатрулите на сектор „Пътна полиция” и районните управления са поставени задачи за активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост за връзка с отговорниците на снегопочистващите фирми.

От ОДМВР-Пазарджик призовават водачите да шофират с повишено внимание, с технически изправни и оборудвани автомобили, да спазват необходимата дистанция и да сигнализират при проблеми по пътя.