0

О т премиерски джип на премиерски ТИР. Министър-председателят Кирил Петков се качи на камион, за да направи инспекция на стария път по прохода Витиня, за да види какво е реалното състояние. Това много на помня на не безизвестните инспекции на бившия премиер Бойко Борисов, който обикаляше страна, за да инспектира със своята джипка.

БТА

„Предлагаме над 600 млн. лв., което е около 50% да се платят веднага на строителните фирми, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени“, заяви пред журналисти премиерът Кирил Петков по време на среща с представители на пътния бранш.

"Искам да чуя от първо лице кои са основните проблеми на превозвачите и как заедно можем да ги решим. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност", заяви той.

БТА

По думите му се очаква в четвъртък това предложение да бъде гласувано в парламента.

Петков коментира и темата с кандидатурата на Любомир Каримански за управител на БНБ. 

"Ние вярваме, че, когато има конфликт за номинации, е много по-добре да се отдръпне тази номинация, да се говори и да се избере една номинация, зад която застава цялата коалиция. В момента Каримански има подкрепата на един от четирите коалиционни партньори. Според мен това не е начинът да се взимат решения за толкова важни постове", заяви премиерът.

По въпроса за Северна Македония Петков подчерта, че нищо няма да се направи без санкция на парламента.