0

В ъзрастен мъж почина по време на преход в Рила планина над Благоевград, предаде БГНЕС. Тялото на туриста е транспортирано снощи до отделението по съдебна медицина на МБАЛ Благоевград за извършване на аутопсия.

Възрастен мъж почина по време на преход в Рила планина над Благоевград, предаде БГНЕС. Тялото на туриста е транспортирано снощи до отделението по съдебна медицина на МБАЛ Благоевград за извършване на аутопсия.

80-годишният мъж е софиянец. Бил е на преход към хижа „Македония” с група, в която са били и негови близки.

„Вчера в 19 часа получихме сигнал за лежащ в безсъзнание турист, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото се отправи екип планински спасители и доктор, намиращи се в хижа „Македония“, съобщи ПСС-Благоевград.

Въпреки бързото достигане до пострадалия с помощта на моторната шейна на хижата, управлявана от планинския спасител Димитър Груйчев, докторът само констатира, че туристът е починал. Вероятната причина е инфаркт.

Екип от петима спасители, намиращи се в пост "Бодрост" (Карталска поляна), след обсъждане на ситуацията с РПУ 2- Благоевград, се отправя към мястото с две моторни шейни, за да помогнат на колегите си при транспорта на починалия и съпътстващите го двама роднини към Карталска поляна. За помощ при транспорт на роднините се включват с две моторни шейни и доброволците от града - Антон Кокалков и Златан Аврионов. В 21.30 часа снощи акцията приключи и починалият е предаден на екип от ЦСМП Благоевград. Температурата в района е била минус 15 градуса.