0

Н яколкостотин полицаи и жандармерия пред Народното събрание и около Министерски съвет. Причината е организираният от “Възраждане” протест против изпращането на оръжия в Украйна, каквито искания предявиха някои от партиите в парламента. “Телеграф” научи, че за опазването на обществения ред са командировани и униформени от други градове на България. 

Полицейското присъствие е засилено и МВР е поставило масивни ограждения около сградата на Народното събрание. Вероятно взетите мерки са предвид опита за щурм на парламента по време на един от предишните протести, организирани от “Възраждане” през януари. Той бе против епидемичните мерки.

Днес протестът ще се състои от 12 часа пред сградата на НС с искане за оставка на правителството.

От "Възраждане" се обявиха категорично против страната ни да предостави оръжие на Украйна.

"Ние няма да се примирим с това, няма да го допуснем. Нека никой да не си мисли, че ще вкара нашата държава в конфликт току така. По-скоро ще падне правителството и ще го свалим с всички възможни средства, отколкото да допуснем това нещо", предупреди лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Поради днешния протест движението по централния столичен булевард "Цар Освободител", както и край "Св. Александър Невски" ще бъде затворено от 12 ч.