0

П роект на стойност  723 000 лв , осигурени по т.нар. Норвежки механизъм в който бенефициенти са общините Гълъбово, Горна Оряховица и Стамболово ще стартира на 28 февруари вицепремиерът по климатичните промени Борислав Сандов.

Проект на стойност  723 000 лв , осигурени по т.нар. Норвежки механизъм в който бенефициенти са общините Гълъбово, Горна Оряховица и Стамболово ще стартира на 28 февруари вицепремиерът по климатичните промени Борислав Сандов.

Домакин на проявата е община Гълъбово, договорът за финансирането е подписан в края на декември м.г., а срокът за реализация е 24-месечен.

Заедно с министър Сандов в събитието ще участват Камила Лангсхолт, съветник сектор „Околна среда“ и „Енергетика“ в офиса на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство, както и кметовете на общините-бенефициенти.

 Проектът е насочен към по-ефективни действия за справяне с последствията от климатичните промени, включително за редуциране на емисиите на парникови газове и при екстремни климатични събития. Инициативата се финансира по Програмата „Опазване на околната среда и климатични промени“на ФМ на ЕИП.

Програмен оператор на ПООСКП е МОСВ, финансовата помощ е безвъзмездна. От община Гълъбово уточняват, че основната цел на проекта е да подобри компетентността на  служителите при планиране на мерки за смекчаване и адаптиране към климатичните промени.