0

Ц ърквата също се включва в кампанията за приемане на бежанци. Отец Костадин от храма „Рождество Богородично" в кв. "Лагера" в София е сътрудуник на Софийската метрополия и заедно с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп посетиха днес БЧК с желание и църквата да помогне.

Църквата също се включва в кампанията за приемане на бежанци. Отец Костадин от храма „Рождество Богородично" в кв. "Лагера" в София е сътрудуник на Софийската метрополия и заедно с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп посетиха днес БЧК с желание и църквата да помогне.

"На срещата обсъдихме с какво можем да се включим и ад помогнем на нуждаещите се, пострадали от кризата в Украйна. Софийска метрополия ще предостави за настаняване пет манастира, в които могат да отидат няколко човека, хората, кито могат да се настанят са 80", разказа пред NOVA NEWS отец Костадин.

Той допълни, че в Обрадовския манастир ще приеме няколко семейства, Църногорски манастир - 40 човека, Кремиковски манастир - 10, Ресиловски манастир - 15, само жени и деца, Драгалевски манастир - осем стаи с по 2-3 човека.

"Ще бъде помогнато и със сметка, в която да се набират средства за нуждаещите се от Украйна, както и в софийските храмове ще има каси, в които православните християни ще могат да оставят пари, с които да се помогне на бежанците", каза още отец Костадин.

Свещеникът потвърди, че при първи сигнал от БЧК има готовност тези хора да бъдат настатенни.