0

Бившият финансов министър Владислав Горанов заяви, че условията в ареста, където бе отведен преди 2 седмици, са били добри. Това стана ясно след разпита му в прокуратурата. Той получи призовка да се яви днес като свидетел по разследването за изнудване на бизнесмена Васил Божков.

“Помещенията бяха добре обзаведени, нямаше некоректно поведение на полицейските власти”, обясни той в отговор на журналистически въпрос. Той идва след като експремиерът Бойко Борисов се оплака, че цяла нощ е седял на дървена пейка в районното.

Горанов посочи, че ще подаде молба да му върнат вещите, които полицията иззе по време на задържането му. 

Твърденията, за които са разпитвали бившия министър на финансите пък били неверни, отсече Горанов.

Ексминистърът призна, че се е срещал с укриващия се в Дубай бивш футболен собственик в Министерството на финансите. Целта била обсъждане на различни теми. Виждали се и на публична среща на футболните собственици с властта.  

Той коментира също, че Законът за хазарта в частта с облагането на хазартните игри не е променян от края на 2014 г. "Каквото и да твърди Васил Божков Законът за хазарта не е променян", подчерта бившият финансов министър и поясни, че той не го е рекетирал, както и обратното.

Повече информация относно твърденията за извършени престъпления може да даде “свидетелят Кирил Петков”, каза неведнъж Горанов. 

"Арестите вече са обжалвани, те са незаконни, ще обсъждаме с адвокатите. Не ми се ще да съдя държавата заради глупостите на някого", каза още Горанов." Свидетелят Петков участва в опит за разчистване на сметки с опизицията в момент, в койима далеч по-големи кризи в държавата. Да арустуваш лидера на опизицията е крайно отчаян и инфантилен ход", допълни той. 

След него разпитана беше и бившата медийна съветничка на Борисов Севдалина Арнаудова. Тя определи действията на полицията и прокуратурата като целенасочена атака, защото "ГЕРБ става първа политическа сила". 

По-рано през деня по случая беше разпитан и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше на разпит в прокуратурата по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР вечерта на 17 срещу 18 март.

Прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност.