0

М инистерство на транспорта е предало на МВР папки с доказателства, включително и свидетелски показания, за злоупотреби в транспорта. Това коментира пред БТВ ресорният министър Николай Събев.

Министерство на транспорта е предало на МВР папки с доказателства, включително и свидетелски показания, за злоупотреби в транспорта. Това коментира пред БТВ ресорният министър Николай Събев.

По думите му тези папки съдържат убедителни доказателства, че държавата е ощетена. Имаме достатъчно доказателства, повечето са лични показания, които предадохме на МВР с цел да прецени доколко е нарушен държавния интерес“, каза Събев.

По думите му в папките има данни за злоупотреби с европейски средства, както и фалшиво участие в търгове. Събев отказа да даде подробности, но допълни, че би следвало да има следствени действия.

Относно ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова, Събев каза, че вътре в управляващата коалиция няма нужда да се дават обяснения. „Още когато се заехме с тази коалиция бяхме наясно с какво ще се срещнем. Беше очевидно, че имаме две задачи – да градим и да търсим справедливост“, каза Събев.

„Ние обещахме, че ще наложим закона. Че ще има нулева корупция и пристъпихме към действие. Събирахме тези доказателства, но за да може те да се разгледат, трябва някой да повдигне обвинение, след което съдът да има решение. Ние действаме системно, праволинейно и неотклонно в посока, която сме обещали“, каза Събев.