0

П итбул скочи върху 14-годишно дете и го нахапа жестоко. Кървавият инцидент е станал във врачанския квартал „Кулата” към 14,30 часа в четвъртък, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Питбул скочи върху 14-годишно дете и го нахапа жестоко. Кървавият инцидент е станал във врачанския квартал „Кулата” към 14,30 часа в четвъртък, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Детето си вървяло по улицата, когато кучето, което било пуснато на свобода без намордник, го нападнало и впило зъби в него.
Пострадалото дете е откарано незабавно във врачанската болница, където е настанено за лечение. 


На местопроизшествието е извършен оглед.  По случая е образувано е досъдебно производство по чл. 325В, ал.1 от НК, според който стопанина на питбула може да влезе в затвора за срок до 3 години и да отнесе глоба до 5000 лева. 

Това е вторият случай на нахапано дете от питбул за по-малко от седмица, като предишният беше в Асеновград. Както "Монитор" вече писа, в неделя вечерта  домашен питбул нападна и рани 9-годишно момче на детска площадка в Асеновград. След инцидента детето е с разкъсни рани по ръцете и гърба.