0

З апочнаха консултациите между “Продължаваме Промяната” и "Демократична България" за съставяне на правителство.

От страна на “Продължаваме Промяната” участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров. Те разговарят с представителите на "Демократична България" Атанас Атанасов, Владислав Панев и Христо Иванов.

"Ние влизаме в тези консултации с много ясна, програма, с ясни и кратки срокове, за да може да изпълним всичко това, което българският народ очаква от едно правителство", каза Асен Василев в началото на срещата.

Христо Иванов заяви, че стъпват на 6 месеца трудна турбулентност, но добри постижения. Благодаря за доброто сътрудничество на премиера в оставка Кирил Петков.

Трябва да си извадим уроци, да има ясна програма, ще трябва да подобрим структурата на вземане на решения в едно бъдеще управление и да подходим по конкретен начин към формиране на мнозинство в парламента, добави Иванов.

Без да се отказваме от целите ни трябва да намерим механизъм за по-голяма диалогичност по национални приоритети, така че в рамките на 6 месеца или 1 година да предложим постижения, които да постигнем, подчерта Христо Иванов.

Василев след преговорите с БСП: Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството