0

Д есетки симпатизанти и депутати на ГЕРБ се събраха пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция", където беше закаран лидера на партията Бойко Борисов. Недоволните от задържането на Борисов скандират „Оставка”, „Долу комунизма!” и „Бойко, ние сме с теб!” на фона на заря. 

Десетки симпатизанти и депутати на ГЕРБ се събраха пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция", където беше закаран лидера на партията Бойко Борисов. Недоволните от задържането на Борисов скандират „Оставка”, „Долу комунизма!” и „Бойко, ние сме с теб!” на фона на заря. 

От ГЕРБ излязоха с апел за протест пред МС утре в 9.00 часа. Призивът бе оотправен от Костадин Ангелов, който също е пред националната полиция. Призивът е към всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, както и към всички граждани. Целта - да защитят всички заедно законността и демокрацията  на страната. Ангелов отрече да готвят бунт, а става дума за мирен протест. "Ако някой се страхува, видяхте че пред НС се бяха заградили с желязна ограда", каза той.

На свой ред Николина Ангелкова призова всички да отидат пред МС, за да изметат комунистите. По думите й именно социалистите управляват с Корнелия Нинова.

Нейната колежка Анна Александрова пък поиска от фейсбук оставка на правителството на Кирил Петков. "Вие сте срам за родината ни, аматьори!", написа тя.

Вежди Рашидов определи пред "Монитор" случилото се като репресия, а визитата на Кьовеши като повод, с който от управляващата формация да оправдаят действията си.

Георг Георгиев пък обяви, че атаката срещу лидер на опозиционна партия е прецедент и посочи, че ако българските институции не си свършат работата, то европейските ще го направят. 

Депутати и членове на ГЕРБ настояха пред полицаите да влязат в ГДНП. Асен Балтов заяви, че е лекар и иска да види какво е състоянието на "неговите хора", визирайки задържаните членове на ГЕРБ. Маноил Манов пък поиска да разбере дали изобщо има арестувани лица, от или свързани с партията.