0

З имата се завърна с пълна сила в страната. Заради снеговалеж и снегопочистване е ограничено движението на моторни превозни средства с маса над 12 т с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала", "Рожен" и "Печинско".

Временно е ограничено движението за моторни превозни средства над 12 т на територията на област Пазарджик по АМ "Тракия" в посока София поради обилен снеговалеж и снегопочистване, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура". Трафикът се регулира от "Пътна полиция". 

За 6 март НИМХ обяви жълт код за снеговалежи, а в планините и за виелици в 12 области у нас. Предупреждението за опасно време е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково.

Временно движението по активна и аварийна лента на магистрала "Тракия" в посока Пловдив при км 45 в района на Ихтиман е ограничено поради ПТП. Трафикът се осъществява в изпреварваща лента. Леките коли преминават, а тежкотоварните автомобили изчакват на място. Движението се регулира от "Пътна полиция".