0

З авърналият се на кметския пост в Дупница Първан Дангов се закани да прати служителите в общинската администрация да работят и на полето.

ИЗНЕНАДА: Кметът на Дупница иска заплата от 9100 лева!

Дангов, който управляваше града и в силните години на местните феодали Братя Галеви в периода 2003-2007 г. и обяви, че те тероризират града, спечели изборите през ноември и се е заел да реформира сериозно модела на управление. Сред идеите, които лансира, е изграждането на общинска зеленчукова градина по модела на трудово-кооперативните земеделски стопанства (ТКЗС) от времето на комунизма. На общинската земя в близост до село Крайници ще бъдат засадени различни видове земеделски култури – боб, картофи и др.

Добиви

„Грижа за тях ще полагат предимно служители на администрацията. Ще помагат и назначените по програмите за трудова заетост, които ще бъдат изпращани по няколко часа на полето“, съобщи той пред регионалната „ТВ Запад“. Очакваните добиви ще бъдат за нуждите на училищата, детските градини и патронажа. Идеята не е нова за Дангов, който в първия си мандат зася общинска зеленчукова градина. „Не сме наясно доколко това намерение е сериозно. Може и да се е шегувал. Официално пред нас не е е коментирана такава идея“, казаха пред „Телеграф“ от общинската администрация.

Мотивация

Служители от общината са разкрили пред свои близки в града, че с встъпването си в длъжност Дангов ги е накарал да подпишат молби за напускане, но без да отбелязват дата. Документите са прибрани и градоначалникът ще може да прецени дали да ги входира според оценката за работата на служителите, които са били част от администрацията и на предшественика му Методи Чимев. Последната новина от общината пък гласи, че кметът е наредил всички духалки от кабинетите да бъдат събрани. Това е мярка за сигурност и предпазване от евентуални инциденти и пожари. Критиците на Дангов в Дупница използват информацията и обявяват, че целта му е да пести от ток.

*Автор: Людмил Димитров