0

В Пловдив и днес учениците до 14-годишна възраст ще трябва да си купуват билетче от 1 лев, за да пътуват в градския транспорт, въпреки че имат право на безплатни карти от 1 февруари, според решението на Министерския съвет. 

Пред Радио Пловдив директорът на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов обясни, че документите се печатат от БНБ, но не са пристигнали в Пловдив.

ДОБРА НОВИНА: Качват вече децата до 14 години безплатно в рейса

Проблемът е за цялата страна. По непотвърдена информация е имало пропуск или грешка в първоначално издадените документи, които са върнати, уточни Стоилов. 

Той призна, че решения са намерени в различни градове, но в Пловдив нямат възможност да го направят от днес.

В момента, в който се получат картите, хората ще бъдат уведомени и ще могат да си ги купят, посочи представителят на общината. 

В Пловдив бюрата, в които ще се издават тези документи, са седем. Картите ще бъдат раздавани по брой и ако не бъдат оползотворени, ще бъдат върнати.

Не са предвидени компенсации, но за щастие учениците в момента са в грипна ваканция, каза още директорът на Общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" в Пловдив.