0

З а пореден път потресени граждани алармират за каруци камикадзета, газещи закона. Поредният джигит е забелязан да се движи най-безцеремонно по тротоар в София, опитвайки се да изпревари върволица от коли. 

За наглата постъпка съобщава потребител на Facebook групата "Забелязано в София", който е решил да запази анонимност. Той е публикувал и снимка придружена от въпроса: "Кой е с предимство, уважаеми?".

В поста обаче не се посочва къде точно се е развила случката. На кадъра се вижда, че ППС-то с животинска тяга се разминава с пешеходци и велосипедисти.

"Коньо!"; Самоопределил се е като пешеходец"; "Злобари! С какво ви пречат хората?", гласят част от коментарите под публикацията.

Както "Телеграф" вече писа вече втора година е забранено движението на ППС със животинска тяга. Глобата за управление на такъв тип превозно средство е от 50 до 500 лева, като каруцата подлежи на репатриране. След това собственикът й може да си я вземе от наказателен паркинг, а ако не го строи – подлежи на бракуване.

НЕ СЕ СПИРАТ: Каруца лети по натоварен булевард! (СНИМКА)

До 500 лева стига глобата за управление на каруца в София, но талигите не изчезват!

ВНИМАНИЕ! Каруца камикадзе тероризира столицата (СНИМКИ)

БЪРЗИ И ЯРОСТНИ: Каруца лети по софийски булевард, не признава светофари! (ВИДЕО)

Facebook/Забелязано в София/Анонимен член