0

Т върдения за шокиращи атаки с игли в столичен клуб гърмят в интернет пространството.

В запис, качен в Тik Tok мъж твърди, че момиче е било убодено с игла по време на купон в същата дискотека.

„Чух се с една приятелка и някаква нейна позната миналата седмица е ходила на дискотека в *** с други приятелки от специалността. И едно от момичетата, докато си танцувала усетила, че нещо я боде по крака, но не обръща внимание, защото било гъчканица. Вечерта се прибира от дискотеката, сваля си панталоните и гледа в задния джоб, че има бележка - "Честито! Ти вече си болна от ХИВ!". Момичето се панира и казва на техните. На следващия ден отиват на лекар и правят изследвания - и вярно е болна от ХИВ", разказва той.

Подобно твърдение има и за друго момиче, което било в нощен клуб и непознат мъж се блъснал в нея. След това видяла бележка в която пише „Заразих те с хепатит“. Погледнало ръката си и забелязало, че има следи от убождане.

От клуба, за който се твърди, че са се разиграла първата ситуация излязоха с позиция в своята Facebook страница. Te определиха твърденията като несполучлив и зле скалъпен опит за черен пиар.

Призоваваме всеки, който не е поставил под съмнение прочетеното да провери инкубационните периоди на всяко едно от споменатите заболявания на официалния сайт на Световната здравна организация.

Колкото до разпространителите на фалшива информация и клевети, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ според Наказателния кодекс и ще потърсим отговорност от хората и групата, които са ги инициирали. Нашите гости знаят добре, че винаги се интересуваме и взимаме предвид обратната връзка от клиентите си и оплаквания за подобни убодени и нападнати клиенти не сме получавали никога!”, заявиха от дискотеката.

Припомняме, че миналото лято подобна истерия имаше в няколко европейски държави. На 25 юли от вътрешното министерство на страната обявиха, че са арестували няколко заподозрени заради убождания на хора с игли в нощни клубове или на концерти. Британското правителство също разследва поредица от "убождания с игли" и полицията в Белгия и Нидерландия съобщи за отделни случаи.