0

П репълнен автобус на градския транспорт в Бургас се размина на косъм от произшествие след като в движение беше замерян с камъни от три момчета на възраст 13-14 г., съобщава БНТ. 

Автобусът по линия Б11, движещ се от ж.к “Изгрев“ в посока ж.к „Меден Рудник“, навлиза в скоростния ръкав, разположен в района на кръстовището на бул. „Демокрация“ и ул. „Иван Богоров“.

Челно пред автобуса се изправя дете, което с няколко камъка замерило движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично стъкло. Момчето било придружавано от още две деца, които след деянието си, избягали.

Единствено огромният професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобус, коментират от полицията.

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус, който е продължил по маршрута. По данни на ръководството на общинския превозвач стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв. Само предното ветроупорно стъкло струва 7 300 лв., а 1 300 лв. е себестойността на дясното странично стъкло.

По случая в Първо Районно управление – Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в Районната прокуратура.