0

С толичната полиция предприема извънредни мерки за безпроблемното протичане на абитуриентските балове.

Цивилни ченгета ще дебнат как се придвижват абитуриентите и ще подават сигнали до екипите на терен. Заселен ще е контролът в София, като за опазването на по баловете ще се погрижат от пътна и охранителна полиция. Засилено ще е присъствието пред заведенията, където униформени ще тестват младежите за употреба на алкохол и наркотици.

„Искаме да осигурим на младите хора празник, а не да се превръщаме в институции, които само санкционират и пречат на младите да празнуват“, заяви на брифинг Кристина Лазарова от дирекция „Сигурност“ на Столична община.

Тя напомни, че е забранена употребата на пиротехника около храмовете в столицата, както и, че за консумацията на райски газ има определени правила, тъй като той вреди на здравето на младите.

Към полицаите от СДВР ще се включат екипи на общинска полиция, като зорко ще се следят и камерите за видеонаблюдение в София.

Лазарова призова абитуриентите да бъдат културни млади хора и да не оставят купчини боклуци след себе си, както се е случило вчера сред тържествата пред храм-паметника "Александър Невски".