0

П реди броени дни в България стана известен пореден случай на инфлуенсърка, която е станала жертва на пуснати в интернет нейни голи снимки, генерирани чрез изкуствен интелект.

ДИБИДЮС: И миска лъсна гола в нета (ВИДЕО)

НЕЦЕНЗУРИРАНО: Лъснаха голи снимки на Виктория Капитонова! (СНИМКИ)

Диона изпищя, заливат нета с нейни голи снимки! (СНИМКИ)

Подобни проблеми вероятно ще останат в миналото, особено след като излезе новината, че една от най-популярните инфлуенсърки в света – испанката Айтана, всъщност не е реална личност, а е генерирана чрез изкуствен интелект. 

Айтана е на 25 г., с бурна розова коса, със съвършена кожа и тяло. Тя е новата любимка на Испания. Известни личности я канят на срещи. На месец печели по 3000 евро. 

Рубен Крус и екипът му създали Айтана на база изкуствен интелект. "Тя е самонадеяна и егоцентрична, но не по негативен начин. Тя е самоуверена, но и отговорна жена, на която никой не може да каже нищо. Има характер, властна е. Има хора, които са наясно, че не е истинска, но част от нейните последователи, може би 5-10%, смятат, че съществува. На някои от феновете ѝ просто не им пука", споделя създателят ѝ. 

Известен латиноамерикански актьор я кани на среща. "Той я покани в Мексико, за да се запознаят. Получаваме много такива съобщения. Мнозина ѝ пишат, сред тях и спортисти и музиканти от САЩ. Прекъсваме комуникацията бързо, като отговаряме, че човекът не си пише с Айтана, а с агенция. Имаше момент, в който нямахме много работа и решихме сами да я търсим. Работим много с фотографи, модели, инфлуенсъри, така решихме да създадем образа на Айтана. Чрез Инстаграм стана инфлуенсър. Тя е привлекателният човек на 21 век, не е като модел от 80-те или 90-те години, има извивки. Всички харесват едно красиво лице, но много повече им харесва да опознаят характера ѝ. Създадена е за поколението Z - от 15 до 20 години. Нейните вкусове и хобита зависят от тези на аудиторията ѝ - например видеоигрите. Всяка седмица измисляме концепция какво ще прави Айтана", разкри още Рубен Крус.

*Източник: NOVA