0

А кушерка търси да открие студентската си любов след 32 г.

Варненката Весна Милич е публикувала пост в социалната мрежа Фейсбук, от който става ясно, че издирва своя бивш любим, с когото няма никаква връзка от години. Единственото, което знае за него, е, че се казва Стефан и е от Свищов.

Двамата се запознават във Велико Търново през 1989 г. По това време 19-годишната Весна учи за фелдшер в Медицинския институт в старата столица. По това време 28-годишният Стефан е истински красавец: висок, с къдрава коса и кара бяла „Лада”. Двамата млади се харесват от пръв поглед. Прекарват заедно Нова година на ресторант, ходят на екскурзия до съседно Габрово.„Разказа ми за земетресението, което е било някога в Свищов. Показа ми планини, нали аз съм от море. Аз само слушах и попивах. Кой тогава се е пазил? Беше толкова добро момче, тип мъж”, споделя впечатленията си отпреди десетилетия Весна.

Нещата между двамата, както по всичко личи, отиват към сериозна връзка. Един ден Стефан дори предлага на своята любима брак със златен пръстен с рубин. Весна е страшно очарована за жеста и без изобщо да се замисли, приема предложението и пръстена. След това обаче нещата изведнъж тотално се объркват, когато майката на Весна започва да настоява дъщеря й да се върне във Варна, за да продължи да учи в морската столица за акушерка. Двамата влюбени така и не успяват да се видят и да се разделят, тъй като Стефан не успява да пристигне навреме от Свищов във Велико Търново. Преди да напусне квартирата си в старата столица, Весна моли съквартирантката си да предаде на Стефан домашния й телефонен номер, за да се чуят.

Минават дни, седмици, месеци, години, но мъжът така и не се обажда. Весна е огорчена и е убедена, че любимият й е обиден от постъпката й да си тръгне, без да се видят за последно. Чак години по-късно Весна разбира, че всъщност съквартирантката й Илона силно й е завиждала заради Стефан и затова, когато мъжът отива в квартирата да търси любимата си, тя го излъгала, че Весна си е намерила друг мъж и се е омъжила за него.

Искам да кажа, че не търся нищо. След толкова години не искам нищо друго, просто да открия Стефан, за да му обясня действително как стоят нещата

Да му разкажа за тази измама, да му кажа, че толкова дълго време го чаках и че всичко беше толкова нелепо. И да му върна пръстена, който той ми даде тогава. А ако днес той също си има семейство, както и аз имам, ще се радвам да разбере, че не съм го предала”, пише в поста си в групата „Търсим се - познати и приятели” Весна Милич. Тя споделя за себе си още, че сега живее втори брак с мъж с 12 години по-малък от нея и има три дъщери. Живее на село, в къща, с много домашни животни, като за нея това е сбъдната мечта.

Има две деца и гледа папагали

Постът на вече 50-годишната жена предизвика силно вълнение и положителни емоции сред членовете на фейсбук групата. Много хора от Свищов се амбицират от желанието да помогнат на Весна да открие отново бившия си любим. И само след няколко дни в групата се появяват няколко предположения за самоличността на издирвания Стефан. Дали някое от тези предположения е вярно, все още не е ясно, тъй като Весна не се е срещнала и не е разговаряла с нито един от хората, за които останалите предполагат, че може да са въпросният Стефан от 1989 г. Според преобладаващото мнение на хората от Свищов във фейсбук групата човекът, който най-много се доближава до издирвания от Весна мъж, е семеен, с две деца, около 60-годишен и гледа папагали.

Завършила техникума на Лили

Весна Милич е завършила медицинския техникум във Варна, където преди нея е взела тапия за сестра и примата на естрадата Лили Иванова. Преди време певицата публикува на страницата си във Фейсбук уникална снимка със съкурсниците си от Медицинския техникум за медицински сестри и акушерки. "В един снежен ден в Морската градина на Варна 1956-57 г.". В морската столица е започнала и музикалната кариера на Лили – там са били първите й изяви пред публика, като изпълнява с акордеон, на който е умеела да свири, популярни песни на организираните в техникума вътрешни фестивали, за което свидетелства класната й ръководителка Жени Стоилова. Под ръководството на учителя по музика Христо Иванджиков Лили Иванова участва също с пеене и свирене на акордеон в малки непрофесионални състави, т. нар. агитки, които изпълняват руски песни пред моряци, в други училища и при различни градски тържества, като така си спечелва известността на талантлива местна певица.