0

Е пичен спектакъл върху фасадите на сгради на площад “Славейков” представи прочутият френски танцьор и катерач Антоан льо Менестрел.

Шоуто на открито бе организирано в рамките на Дните на предизвикателствата, а за любителите на екстремното изкуство входът бе свободен.

Представлението под наслов “Този, който обича”, включваше и участието на мецосопраното Вера Николова и на актьора Боян Младенов. “Потопен в поетичната атмосфера на Пенчо и Петко Славейкови, Антоан льо Менестрел представя историята на един френски Ромео, който търси любовта в България. Отчаян, той е готов да изкачи всички препятствия и всички стени“, описват сюжета организаторите от Френския културен институт в София. В рамките на представлението Льо Менестрел направи главозамайващи спускания и буквално залепваше за фасадите на Столичната библиотека и Френския институт.

Представлението бе част от Дните на предизвикателствата, фестивал за екстремни спортове, туризъм, екология и активности сред природата.

В рамките на фестивала се срещат най-добрите постижения в катеренето, алпинизма, извънпистовото каране на ски, планинското колело, спелеологията, парапланеризма, ветроходството, гмуркането, карането в бързи води и каяка и пешеходния туризъм. Специално внимание се отделя и на планинско бягане и крос триатлона, както и на каузите, свързани с опазване на природата.