0

В еликден е голям празник отдавна излязъл от рамките на религията и всеки го отбелязва освен според общоприетите норми и по свой собствен начин. Ето как се весели всяка от зодиите за Великден.

Великден е голям празник отдавна излязъл от рамките на религията и всеки го отбелязва освен според общоприетите норми и по свой собствен начин. Ето как се весели всяка от зодиите за Великден.

Овенът празнува Великден като личен празник

Почитате Великден като свой личен празник. Обичате да събирате роднини у дома и да се въртите в кухнята, трескаво приготвяйки празнични ястия. Периодът винаги е изтощаващ за вас, но пък ви носи много радост да отбележите този семеен празник с широк кръг близки и роднини.


Телецът започва рано-рано с подготовката

Вие сте започнали приготовленията за Великден поне месец по-рано. Домът ви е изпъстрен с празнична украса, а плановете ви за почивните дни около Великден са изписани на лист хартия, за да не забравите нещо. Обичате да експериментирате и често опитвате да направите свой прочит както на класическия козунак, така и на другите празнични блюда.

Близнаците искат да са със семейството

Вие сте почитатели на забавленията със семейството, независимо дали у дома, или на път. Празнувате Великден на двете крайности - или у дома, без да мърдате, или на път, без да се спирате. Всичко зависи от настроението ви през последните седмици преди празника. Великден за вас е семейството, обстановката, обредите и трапезата, са нещо маловажно.


Традициите са писани сякаш за Рака

Вие сте почитатели на традициите. Спазвате ритуалите, които са ви предадени от вашите баби и майки. Не пропускате месенето на козунак и обичате това да става в компанията на семейството, за да можете и на тях да предадете традициите. На Великден държите на спазването на ритуалите, на това, семейството да се събере и ако това не се случи, се натъжавате. Празникът за вас често се изпълва с носталгия и тъга по близките, които вече не са сред вас.

Лъвът иска Великден пищен и бляскав

Както всичко друго, така и празнуването на Великден за вас трябва да се случва със замах. Пикник с куп приятели, уикенд сред гората, почивка в луксозен комплекс и какво ли още не. За вас не е задължително Великден да се отпразнува традиционно у дома в тесен кръг. Вместо да загубите време в приготвяне на козунаци и други великденски ястия, вие предпочитате да поръчате всичко това и да прекарате празника в приятни и разпускащи разговори и почивка.

Девите са максималисти дори на празници

Вие сте максималисти и искате всичко за празника да бъде изпипано до последния детайл. Няколко седмици преди Великден сте украсили дома, а на Велики четвъртък и Велика събота сте намерили време да боядисате яйцата и да омесите козунаците. Обичате да сте домакини на Великден, но и не отказвате, ако ви поканят някъде. Празниците са вас са много натоварващо, но и удовлетворяващо време.

Подготовката е по-важна от празника за Везните

Обичате суетенето около Великден малко повече, отколкото самия празник. Подготовката за вас е по-вълнуващата част. Най-голямо удоволствие ви доставя боядисването и украсяването на яйцата. Колкото до почитането на празника, се оставяте по течението и не сте инициатор. Каквото пожелаят близките ви, вие се съобразявате и съгласявате, без много уговорки.

Всичко да мине тихо и спокойно мечтае Скорпиона

Предпочитате да празнувате Великден тихо и спокойно. Избягвате големите и шумни събирания, не обичате да се преуморявате с подготовката. Идеалният Великден за вас би бил спокоен обяд в тесен семеен кръг. Претрупаните трапези, безбройните боядисани яйца и печенето на козунаци цял ден за вас е нещо ненужно и непонятно.

Великден е под прицела на Стрелеца

Обичате да добавите нещо от себе си за Великден. Яйцата, които боядисвате, винаги се отличават; козунакът, който печете, не е класически. Колкото и да почитате традициите, винаги искате да добавите нещо от себе си. Харесва ви да сте домакин на празника, защото намирате начини да изненадате гостите си, а това ви доставя най-голямо удоволствие.

Традиционалист докрай остава Козирога

Вие сте традиционалист до мозъка на костите си. Месец по-рано домът ви вече е украсен с великденски венци, фигурки, яйчица и каквото се сетите. За празника приготвяте класически великденски яйца и козунаци по рецепта, която е в семейството ви от години. Не се отклонявате от традициите. За празника предпочитате събиране в тесен семеен кръг.

Време за експерименти за Водолея

Вие сте експериментатори. Няма сила на света, която да ви убеди да спазвате сляпо традициите. Великден във вашия дом е много различен. Избягвате обикновения козунак, а имате своя версия на сладкия обрден хляб. Великденските ви яйца са боядисани в странни краски и използвайки необичайни техники. Великден е идеалното време да развихрите въображението си.

Празник без излишен шума за Рибите

Обичате да празнувате Великден умерено, без илишен шум и суетня. За вас празникът е време с най-близките. Харесва ви общото месене на козунаци и боядисването на яйца, в което участват всички от семейството. Вашият идеален Великден включва най-близките роднини, посещение на църквата и спокоен обяд с традиционни ястия.