0

К юстендилското село Драговищица стяга уникален празник, посветен на улиците, носещи имената на цветя и дървета. Първи в проявата ще се включат всички семейства, живеещи на ул."Липа", обяви бившият кмет на населеното място Драголюб Стоянов. Той добави, че навремето, когато е кръщавал улиците в населеното място е искал те да носят имената на цветя и дървесни видове. Така в момента над 30 са тези, които са кръстени „Липа“, „Кокиче“, „Бряст“, „Явор“ и др.
„25 години съм бил кмет на Драговищица и винаги съм се абстрахирал от това да има улици с имена на партийни величия. По мое време всичко се правеше с желание. Помагаха хората на място и почти нямаше нерешими проблеми. Хубаво е, че сега тръгва нова инициатива, дано да стане традиция и ежегодно да се провежда Празник на улицата“, коментира 68-годишният Драголюб Стоянов.
По негови думи идеята се родила спонтанно след предложение от страна на дъщерята на известен бизнесмен. С организацията се заел самият Стоянов, като празникът ще се проведе през почивните дни.