0

Б елият лабрадор Натан от намиращото се източно от Торино селце Гарбаня си „осинови“ глиганче. Според стопаните на кучето Гауденцио и Клаудия Каневаро то било довлякло дивото прасенце преди месец в къщата им, захапвайки го леко за вратлето сякаш е негова рожба. Случило се след поредния богат лов в района на глигани и местните жители твърдят, че след него ошареното в кафяво и черно животинче било останало сираче. Селски стопани от района пък били забелязали глиганчето да скимти под моста, който се намира недалеч от дома на Натан и се обадили по телефона на местния горски да прибере животинчето на сигурно място. Изглежда обаче, че лабрадорът изпреварил държавния служител, спасил прасенцето от бренекетата на авджиите и го обсипал с грижи и обич.

„Сега двамата са неразделни, играят, боричкат се и хапват заедно“ – обясниха на любопитни репортери чорбаджиите на Натан. Те кръстили глиганчето Кико, тоест „Зрънце“ на български и смятат, че то и лабрадорът могат да бъдат взети за истински приятели. „Повече обаче приличат на родител и дете, тъй като Натан непрекъснато се грижи за Кико – обяснява Клаудия, - гушка го, ближе го по муцунката, дава му от собствената си храна, на която обаче понякога прасенцето се мръщи!“ Просто защото Кико не обичал месо в консерва, а предпочитал мляко, нарязани ябълки и начупени жълъди. Но напоследък започнал да лапа лакомо и най-обикновени солени бисквити при това от ония за хора, а не за домашни любимци. „Любимото им занимание е да се разхождат заедно из улиците на селото ни и да попиват със сетивата си струящата към тях отвсякъде любов!“ – смеят се Гауденцио и Клаудия, които са най-известните производители на тиквички в района източно от Торино. И те, и съселяните им, призоваха местните авджии да не стрелят по прасенцето, ако случайно го мярнат да скита с красивия бял лабрадор.

Изглежда обаче, че Кико не е първата рожба, „осиновена“ от двегодишния Натан – преди няколко месеца той обгрижвал като истински баща няколко патета, след тях пък започнал да напътства в живота агънце.