0

Л едени скулптури, много концерти и грейнали елхи ще заредят с коледно настроение жителите и гостите на Русе. Коледно-новогодишният фестивал започва на 1 декември, когато кметът на града Пламен Стоилов ще запали светлините на 13-метровата елха пред сградата на общината. Събитието ще започне в 17,30 часа.

За четвърта поредна година майстори на леден карвинг ще се включат във фестивала „Русе айс фест”. Осем творци от шест държави ще ваят фигури на тема „Зимна приказка в Русе”. Те ще работят на закрито в закупената миналата зима шатра, а действията им ще могат да бъдат наблюдавани на екран, монтиран на една от стените. Фестивалът ще започне на 15 декември, а награждаването ще бъде на 23 декември в 17,30 часа. Ще работи и леденият бар.

В рамките на фестивала ще се връчат годишните награди на община Русе в сферата на туризма „Дунавски лимес 2017”. Кинопанорамата „Италия днес” от 14 до 18 декември в зала „Европа” на Доходното здание също е акцент в празничната програма. Всеки ден от 11 до 22 декември в хипермаркети, на улици, площади и в обществени сгради ще има приятни стрийт арт и денс изненади. На 17 декември Веселин Маринов ще пее за своите почитатели.

В 23 часа на 31 декември на площада през сградата на общината ще започне празничният концерт за посрещането на Новата 2018 година с участието на PAVELL & VENCI VENC.