0

Т ри страшни пророчества на легендарния Нострадамус все още не са се сбъднали, а това означава, че всеки момент може да ни връхлетят.

Той се счита за един от най-известните пророци в човешката история и въпреки че е живял през 16 век, предсказанията му все още са ужасяващи. 

Той е предрекъл ужасите на Втората световна война и Френската революция,  Големия пожар в Лондон, както и идването на Адолф Хитлер на власт. 400 години по-рано предсказва създаването на атомната бомба.  Някои от предсказанията на Нострадамус са били плашещо точни. Твърди се, че той дори е знаел, че ще бъде убит Джон Кенеди и че ще се случат терористичните атаки срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември. 

Мишел дьо Нострадам, както е бил известен по онова време, публикува прословутата си книга "Les Prophéties" през 1555 г. Книгата съдържа 942 предсказания, за които се твърди, че виждат в бъдещето.

Освен многото негови пророчества, които вече са се сбъднали, има и такива, за които хората все още си блъскат главите дали и кога ще се случат.

За какво друго предупреждава Нострадамус, какво друго да очаква човечеството, е въпросът.

От тези предсказания, които все още не са се случили, едното е за голямо природно бедствие. По-специално той предупреждава за покачване на морското равнище, наводнения и суша.

„Поради топлината на слънцето, в морето рибата ще бъде наполовина сготвена, предрича Нострадамус.

Освен това пророкът вярвал, че човечеството ще бъде сериозно засегнато от космическа заплаха.

В едно четиристишие той казва, че огнено кълбо се приближава към Земята, което ще донесе катаклизми и ще застраши човечеството. Досега това четиристишие не е могло да бъде дешифрирано. Някои експерти твърдят, че пророкът е говорил за астероид, други твърдят, че е имал предвид извънземно нашествие.

Според третото неслучило се още предсказание на Нострадамус, предстои"великото преселение" на хората, заради предстоящите катаклизми.

„Човеците ще започнат да се местят на усамотени, затънтени места, ще напуснат мегаполисите. Тези, които сега живеят в селата, ще преживеят много трудни времена, а вместо големи градове, ще има пустини”, пише пророкът.

Нострадамус е вярвал, че насилствените конфликти ще възникнат както на фона на борбата за ресурси, така и за територия.

През последните два века жаждата на човечеството за все повече ресурси се израждат в постоянни военни катаклизми. Дали това е свързано с предреченото от Нострадамус, предстои да видим, но ако хората продължават да са все така безотговорни към Земята и все по-алчни, ще ни сполети казаното от него със сигурност.