0

Н еидентифицираните летящи обекти, кръжащи около ядрени арсенали, са извънземни, опитващи се да ни спасят от Армагедон, смята експерт.

Известният учен Робърт Хейстингс подчерта, че ако съществуват извънземни, те изглежда са „силно заинтересовани от нашите ядрени оръжия“.

Някои учени смятат, че тези кръжащи НЛО-та ни разузнават за потенциална инвазия, докато други - като Хейстингс, са на различно мнение.

За новата си книга "НЛО-та и ядрени оръжия" Хейстингс е интервюирал повече от 150 американски военни. Той пише, че подобни наблюдения има, откакто първата атомна бомба е била тествана през 1945 г.

Според него извънземните обикаляли ядрените оръжия и на Русия, и на Индия, а не само тези в Северна Америка. 

Хейстингс има няколко теории защо НЛО са привлечени от опасните ядрени обекти. Според него извънземните може да са тук, за да ни предупредят за катастрофалните рискове от ядрена война или дори да защитят планетата за собствените си научни експерименти.

От друга страна ученият допуска дори, че НЛО-та може да не са извънземни, а да се летящи обекти на други държави, шпиониращи военни цели, пише Daily Star.