0

У жасни бедствия ще изпита човечеството през 2024 година. Земята е изтощена от безкрайната експлоатация и липсата на грижи, а изменението на климата, тепърва ще усещат хората като голям проблем. Това е казала българската пророчица Ванга, пише руският Телеграм канал „Записки Ванги“, цитиран от Флагман.

„Разтопяват се ледниците и водата ще залее крайбрежни райони. Хората ще стават все по-често свидетели на разрушителни бедствия. Ще се сблъскват с още по-страшни урагани, наводнения и суша. Човечеството трябва да осъзнае древната мъдрост, че ще пожънем това, което посеем“, казала пророчицата от Петрич.

Тя прогнозирала още, че Източна Европа ще преживее необичайно сухо време и ужасни горски пожари.

2024 година е годината, в която човечеството трябва да се отърси от безразличието и с помощта на науката и технологиите да намери начин за ефективно използване на енергията. Трябва да гледаме на земята като на цялостна система и да се стремим да запазваме нейния баланс, т.е. това, което природата някога е създала, казала пророчицата преди да почине.

Тя прогнозирала, че държавите, в които са на власт хора, които пренебрегват интересите на своите граждани или злоупотребяват с властта си, ще бъдат в криза. „Лидерите, които възпрепятстват демократичните процеси или нарушават човешките права, ще загубят доверието на гражданите. Прекалената алчност и корупция ще доведат до падането им от власт“, казала тя.

Според нейните пророчества все по-често ще виждаме НЛО. Намеренията на извънземните ще бъдат неясни и ще предизвикат объркване сред човечеството. Те обаче ще донесат със себе си нови технологии и знания, които могат да променят лицето на света. „Срещите с гостите от Космоса ще предизвикат безпокойство и страх сред хората, защото да видят неземни създания на близко разстояние ще бъде нещо неразбираемо за мнозина. НЛО ще изследват Земята и нейните жители, за да разберат нашата природа и потенциал. Те ще се стремят да установят контакт с човечеството и да предадат знанията си“, видяла още ясновидката.

Според нея човешкото общество през следващите години ще е по-отворено и осъзнато за мястото си във Вселената.

Според нея 2024 г. ще донесе множество мрачни събития, включително биологични атаки и терористични такива в Европа, огромна икономическа криза и биологични нападения, както и опит за убийство на Владимир Путин, предава "Дейли мейл". Тя предсказала още промяна на земната орбита и катастрофални слънчеви бури, с които досега не са се случили.

Единственото позитивно предсказание пророчество за годината, според Sky History, е увеличаването на медицинските пробиви. Независимо дали вярваме в паранормалното или не, и дали можем да си обясним способностите на Баба Ванга, е факт, че много от пророчествата и вече са се сбъднали.

Ясновидката предупреждава, че през 2022 г. големите градове ще се сблъскат със суша поради високите температури, което се оказва вярно. Миналата година в Англия бе най-сухият юли от 1935 г. насам. Горещините и малкото валежи доведоха и до изчерпване на някои от резервоарите в страната.

Други държави като Италия, Франция и Португалия също се сблъскаха с рекордни суши и горски пожари.

Следващо нейно пророчество за 2022 г. гласи, че Австралия и Азия ще бъдат засегнати от големи наводнения. Това отново се случи и през март миналата година Австралия, където бе обявено извънредно положение заради придошлата вода.

Може би най-внушителното й предсказание е катастрофата от 11-и септември. През 1989 г. тя предупреждава, че "американските братя ще паднат, след като бъдат нападнати от стоманените птици" и това се случа през 2001 г. Пророчицата предсказва и епидемията от Covid-19 още през 1966 г. - твърди се, че тогава е предупредила "Короната ще бъде по всички ни".

Нешка Робева, която се е срещала с Ванга, посочва, че ясновидката е споделила предсказанието си с нея, преди да умре. По думите ѝ тогава тя изобщо не е осъзнавала какво означава това, пише Daily Star.

Широко разпространена е и информацията, че мистичката правилно е предвидила опустошителното цунами Боксинг дей през 2004 г. Бедствието опустошения райони в Индонезия, Шри Ланка, Индия, Тайланд и други страни, убивайки повече от 230 000 души. Твърди се, че думите на Баба Ванга по темата са били: "Огромна вълна ще залее голямо крайбрежие с хора и градове и всичко ще изчезне под водата."

Счита се, че пророчицата е предсказала и катастрофата с подводницата "Курск" през 2000 г. - една от най-сериозните морски катастрофи в Русия. Плавателният съд потъва 12 месеца след като Ванга твърди, че "Курск" ще бъде "покрит с вода" и "целият свят ще плаче за него".

Индира Ганди е третият министър-председател на Индия. Заема поста от 1966 до 1977 г. и след това отново през 1980 г., преди да бъде убита през 1984 г. През 1969 г. Ванга твърди, че "роклята ще я унищожи. Виждам оранжево-жълта рокля в дима и огъня". На 31-ви октомври 1984 г. Ганди е застреляна от двама свои телохранители - по това време тя носи сари в шафранов цвят.

Пророчицата разкрива, че 44-ият президент на САЩ, Барак Обама ще бъде първият чернокож, въпреки че казва, че той ще бъде и последният. Тя също така предсказала и заболяване за Тръмп, което се сбъдна, когато той се разболява от COVID-19 през октомври 2020 г.

Баба Ванга дори предсказва собствената си смърт. Тя предвижда, че ще умре на 11 август 1996 г. на 85-годишна възраст. Българската ясновидка умира от рак на гърдата, а погребението ѝ събра множество хора, писа LADbible.